kent çizimi

Resim: Gabrielle Reeves

Resim: Gabrielle Reeves

25 Ekim Pazar 13.00 - 16.30 
Diller: İngilizce / Türkçe
Gabrielle Reeves ile

Konum: Nadas'ta yüz yüze VEYA canlı yayın aracılığıyla sanal olarak

Bu çalışmada katılımcılar, çizim tekniklerini öğrenecek ve karakalem ve suluboya ile çalışmaya dair temel bilgiler edinecekler. Çevrimiçi talimatlar sonrası kendi mahallelerini keşfe çıkacak katılımcılar, gördüklerini yerinde eskiz etmeyi öğrenecekler. Bu atölye, daha önce sokak çizimi çalışmamış olanlar ve becerilerini geliştirmek isteyenler dahil her seviyeden meraklıya açıktır.

Bu atölye çalışması için, canlı yayın yoluyla bize yüz yüze veya çevrimiçi olarak katılma seçeneğiniz olacak. İlk gelene rezervasyon önceliği tanınması suretiyle beş adet yüz yüze yer mevcut olacak. Bu katılımcılar için atölye çalışması NADAS'ın fiziksel alanında başlayacak ve ardından Yeldeğirmeni mahallesinde eskiz çalışması yapılacak. Çevrimiçi katılımcılar için atölye, Zoom aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak ve ardından kendi mahallelerinde eskizler yapılacaktır. Fiziksel konumlarına bakılmaksızın tüm katılımcılara bire bir talimat verilecektir.

Kayıt olmak için ya daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com atabilirsiniz.

Görsel sanatçı Gabrielle Reeves, Wyoming doğumludur. Eserleri, Casper'daki Nicolaysen Art Museum, Fort Collins’teki Global Village Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Casper Üniversitesi, The Mildred Zahradnicek Gallery’nin de aralarında bulunduğu bir dizi solo sergide yer almıştır. Aynı zamanda Istanbul Concept Gallery’deki Yeni Hikayeler / New Stories, Circuit Istanbul’daki Şehir Ezmesi / City Paste: an exhibition reflecting on change in Istanbul ve Malatya’daki Silahtar Kervansaray’ında düzenlenen Plastik Sanatlar / Plastic Arts’ın da dahil olduğu pek çok grup sergisinde bulunmuştur. Çalışmaları, Nicolaysen Art Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Wyoming Üniversitesi’nin Laramie’deki kampüsünün de dahil olduğu birçok kalıcı koleksiyonda da yer almaktadır. Gabrielle, serbest sanatçı olarak çalıştığı İstanbul’da yaşamaktadır.

Nadas