turning

Katie Nadworny’nin Fotoğraf Sergisi

27.09 - 13.10.2019
Açılış: Cuma, 27 Eylül, 18.00 - 22.00

Atölyeler:
Masha Vapnitchnaia ile Sonbahar Çiçekleri Aranjman Atölyesi: Pazar 29 Eylül 14.00 - 16.00
Katie Nadworny ile Çift Pozlama Fotoğraf Atölyesi: Cumartesi 5 Ekim 13.00 - 17.00

Sergi’nin Açık Saatler, 28 Eylül - 10 Ekim:
Pzt - Pmb: 14.00 - 17.00
Cmt - Paz: randevu ile

Bu proje fikri ışıkla başladı-- Nadas'ın o tatlı mekanına meyletme yoluyla, her odanın gün ışığıyla nasıl da parladığıyla. Şimdi, neredeyse bir sene sürmüş bütün mevsim dönüşlerini tamamladı -- kışın ağır pusu, birdenbire lalelerle dolup taşan çiçeklerin açma mevsimi, tatlı miskinlikleri kadar damakta şeker tadı bırakan yaz, ve narların olgunlukla kızardığı sonbahar.

O yıl, bu projeye katılımcı olan arkadaşlardan bir kısmı geri dönmemek üzere İstanbul'u terk etti, yüzleri çoktan solmuş çiçeklerle kızarıyor. Zaman dönüyor.

Filmle çekmek zamanla oynamanın bir yolu, hem minnettar hem de günlerin geçmesinin kaçınılmazlığıyla hemfikir. Bu sergideki her görsel iki farklı anın bir zaman kapsülü. Bu portrelerin hepsini Nadas'ta, 2 ayrı gün süresince Ekim ve Kasım 2018'de çektim; üst üste pozlamaları yıl boyunca Los Angeles'ta, İstanbul'da ve Kuyucak'ta bir ayçiçeği tarlasında yaptım.

Bu serideki bütün görsellerimin maksatlı olacağını düşündüm-- portre öznemin ruhundan yola çıkan bu çift pozlamalar, her portrenin çok titiz notlarla işaretlenmesi, her katman incelikli bir şekilde tasarlandı. Ama hayat, bazen daha karmaşık. Her mevsim aldığım dersi bir defa daha öğrendim: kontrol bir illüzyon, ve en güzel şeyler bıraktığın, olmasına izin verdiğinde oluyor.

O zaman ilerlemeye devam edelim, bu hızlanan günler ve mevsim dönüşleri içinden, hep ışığa daha yakın.


Sanatçı ile ilgili
Katie Nadworny İstanbul'da yaşayan bir fotoğrafçı ve yazardır. Bir imgenin hislerini, şiirini ve duygularını yakalamak için farklı tip filmler ve tekniklerle, ve ağırlıklı olarak analog kamera ile çekimlerini yapmaktadır. İşleri, kusur ve filmlerin fiziği ile oynama aracıdır.
Blog: katrinkaabroad.com | Instagram: @katrinkafilm / @katrinkasasha

sergilerNadas