kağıtla boyama

paper with nora_hor-01.png

Salı, 10 ve 17 Aralık 19.00 - 21.00
Dil: İngilizce / Türkçe
Nora Byrne tarafından yönetilen

Hayatımızın hemen hemen her anında kağıt ürünlerle karşılaşıyoruz ve bunlardan bir çoğu hızla çöpe atılıyor. Bu iki bölümlü çizim serisinde katılımcılar, atık kağıtları sanat eserlerine dahil etmenin yollarını öğrenecek ve sanatın dairesel bir ekonomiye nasıl katkıda bulunabileceği konusuna giriş yapacaklar. Serinin ilk bölümü daha geleneksel sanatsal tekniklerle birlikte kağıdın nasıl kullanılacağını keşfederken, ikincisi öğrencileri yalnızca ikinci el kağıt ürünlerden yapılmış işler yaratmaya zorlayacak. Bu serinin odağı iki boyutlu çalışmaya odaklanırken, öğrenciler bu aşamada üç boyutlu çalışmaları denemeye davetlidir.

Tarih:
Sal 10 Kasım 19.00 - 21.00 - Bölüm 1: Kağıtla boyama: Natürmort ve Eskiz
Sal 17 Kasım 19.00 - 21.00 - 2. Bölüm: Kağıtla boyama: Soyutlama
-------------------------------------
Kaydolmak veya daha fazla bilgi için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilirsiniz.

Üye olmayanlar da diledikleri zaman katılabilirler. Dersler, beceri ve süreçler anlamında birbirinin devamı niteliğinde olsa da Gabrielle bireysel olarak size her zaman yardımcı olacaktır. Ne zaman vaktiniz olursa hiç çekinmeden gelin!
------------------------------------
Nora Byrne illüstrasyon, kâğıt sanatları ve kolaj üzerine odaklanan bir görsel sanatçı ve tasarımcı. Eserlerinde şehirler üzerinde yoğunlaşır; sokaklarda gezinip rastgele köşelerde çizim yapar, sonra da kaldırımlardan topladığı kâğıt çöpleri stüdyoya getirir. Çalışmaları, kentsel çalışmalara duyduğu büyük ilgi, keşif aşkı ve istifçilik temasının bir bileşimi olarak, tasvir edilen şehirlerdeki farklı otoriteleri yansıtan üç boyutlu şehir kolajlarıdır. Doha, Katar’dan sonra İstanbul’a gelen sanatçı özellikle mega-şehirlerin, sakinleriyle olan ilişkilerini ve sürdürülebilir sanat potansiyelini keşfetmekle ilgilenir. Sanatçı şu anda, daha büyük bir İstanbul kolajları serisi için atık kâğıt geri dönüşüm yolu üzerinde çalışıyor.
------------------------------------
Atıklarınız konusunda lütfen dikkatli olun...
Sürdürülebilirliğe önem veren bir alan olarak değerlerimize saygı duymanızı rica ediyoruz. Lütfen derslere gelirken tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemeye büyük özen gösterin. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır.

resim dersleriNadas