Back to All Events

kent çizimi / urban sketching

Foto: Gabrielle Reeves

Foto: Gabrielle Reeves

English below

Kent Çizimi
25 Ekim Pazar 13.00 - 16.30 
Diller: İngilizce / Türkçe
Gabrielle Reeves ile

Konum: Nadas'ta yüz yüze VEYA canlı yayın aracılığıyla sanal olarak

Bu çalışmada katılımcılar, çizim tekniklerini öğrenecek ve karakalem ve suluboya ile çalışmaya dair temel bilgiler edinecekler. Çevrimiçi talimatlar sonrası kendi mahallelerini keşfe çıkacak katılımcılar, gördüklerini yerinde eskiz etmeyi öğrenecekler. Bu atölye, daha önce sokak çizimi çalışmamış olanlar ve becerilerini geliştirmek isteyenler dahil her seviyeden meraklıya açıktır.

Bu atölye çalışması için, canlı yayın yoluyla bize yüz yüze veya çevrimiçi olarak katılma seçeneğiniz olacak. İlk gelene rezervasyon önceliği tanınması suretiyle beş adet yüz yüze yer mevcut olacak. Bu katılımcılar için atölye çalışması NADAS'ın fiziksel alanında başlayacak ve ardından Yeldeğirmeni mahallesinde eskiz çalışması yapılacak. Çevrimiçi katılımcılar için atölye, Zoom aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak ve ardından kendi mahallelerinde eskizler yapılacaktır. Fiziksel konumlarına bakılmaksızın tüm katılımcılara bire bir talimat verilecektir.

Kayıt olmak için ya daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com atabilirsiniz.

Görsel sanatçı Gabrielle Reeves, Wyoming doğumludur. Eserleri, Casper'daki Nicolaysen Art Museum, Fort Collins’teki Global Village Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Casper Üniversitesi, The Mildred Zahradnicek Gallery’nin de aralarında bulunduğu bir dizi solo sergide yer almıştır. Aynı zamanda Istanbul Concept Gallery’deki Yeni Hikayeler / New Stories, Circuit Istanbul’daki Şehir Ezmesi / City Paste: an exhibition reflecting on change in Istanbul ve Malatya’daki Silahtar Kervansaray’ında düzenlenen Plastik Sanatlar / Plastic Arts’ın da dahil olduğu pek çok grup sergisinde bulunmuştur. Çalışmaları, Nicolaysen Art Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Wyoming Üniversitesi’nin Laramie’deki kampüsünün de dahil olduğu birçok kalıcı koleksiyonda da yer almaktadır. Gabrielle, serbest sanatçı olarak çalıştığı İstanbul’da yaşamaktadır.

…..
Urban Sketching
Sunday, 25 October, 13.00 - 16.30 
Language: English / Turkish
Led by Gabrielle Reeves

Location: In-person at Nadas OR virtually via live-stream 

During this workshop, participants will learn a variety of drawing techniques and build basic knowledge in working with pen and watercolour. Through online instruction, followed by an exploration of their own neighbourhood, participants will learn to create an on location sketch, as a way to respond to their personal surroundings. This workshop is open to all levels, whether you are new to urban sketching or drawing or looking to expand your skills in observation. 

For this workshop, you will have the option to join us in-person or online, via live-stream. Five in-person spots will be available on a first-come first-reserve basis. For these participants, the workshop will begin at NADAS’s physical space, followed by sketching in the Yeldegirmeni neighbourhood. For online participants, the workshop will be live streamed through Zoom, followed by sketching in their own neighbourhood. All participants will be provided with one on one instruction regardless of their physical location.

This workshop is inspired by the world-wide Urban Sketching movement. To find out more, visit urbansketchers.org or https://www.facebook.com/groups/VirtualSketch

To register or for further inquiry, email info@nadasistanbul.com. 

Gabrielle Reeves is a visual artist from Wyoming. She has exhibited her work in a number of solo exhibitions including at the Nicolaysen Art Museum in Casper WY, the Global Village Museum in Fort Collins CO, the Guray Museum in Cappadocia Turkey, and The Mildred Zahradnicek Gallery at Casper College WY. She has also taken part in numerous group shows including Yeni Hikayeler / New Stories at Istanbul Concept Gallery, Sehir Ezmesi / City Paste at Circuit Istanbul and Plastic Sanatlar / Plastic Arts at Silahtar Caravansaria in Malatya Turkey. She is also a part of several permanent collections including the Nicolaysen Art Museum WY, the Guray Museum in Cappadocia, and the University of Wyoming Campus in Laramie WY. Gabrielle currently lives in Istanbul where she works as a freelance artist.

Earlier Event: October 25
yoga / eda
Later Event: October 26
yoga / jess