Back to All Events

Doğal Kağıt / Natural Paper-Making

[Scroll down for English]

%100 Doğal Kağıt & Dönüşümlü Kağıt Yapımı Atölyesi
Cumartesi, 6 Temmuz, 13.00 - 16.00
Diller: İngilizce / Türkçe
Ahunur Özkarahan ve Minteha Emel Argan ile

Bu atölyede 2 farklı kağıt yapım tekniği uygulanacaktır:
1) Farklı boyama teknikleri ve çiçek / bitkilerin de eklenebildiği dönüşümlü kağıt yapımı.
2) %100 doğal malzemelerle (yaprak, çim vb.) kağıt yapımı.

Bu kağıtlara doğal boyalarla baskı ve resim uygulamaları yapılabilmektedir, atölye sırasında bununla ilgili de bilgi verilecektir.
-------------------------------------
Kayıt olmak için ya daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com atabilirsiniz.
------------------------------------
Ahunur Özkarahan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümünü bitirmiştir (1994-1998). Daha sonra Amerika'da California State Üniversitesi’nde ‘Electronic Arts’ alanında yüksek lisansını tamamlamıştır (1999-2001). Amerikan Robert Koleji ve Koç Özel Lisesi’nde ‘Eğitim Teknolojileri Koordinatörü’ olarak çalışmış ve aynı zamanda özgün baskı resim tekniği sanat çalışmalarına da devam etmiştir. 2006-2009 yılları arasında IMOGA’da baskı resim atölye programına katılmış (IMOGA- İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) ve 2008-2009 yıllarında, Edinburgh Printmakers'da çevre ile daha uyumlu bir teknik olan photopolymer baskı resim tekniğini çalışmak üzere İskoçya’ya gitmiştir. Londra'da bulunan Central Saint Martins-UAL’de özgün baskı teknikleri ile ilgili eğitimler almış ve 2011-2016 yılları arasında üniversitelerde ve kendi kurmuş olduğu atölyede dersler vermiştir. Şu an Yeditepe Üniversitesi, Plastik Sanatlar ve Resim bölümünde Sanatta Yeterlik (Tez: Türkiye’de Ekoloji ve Çağdaş Sanat İlişkisi) üzerine çalışmakta ve çocuklara ve yetişkinlere baskı resim tekniklerini öğretmeye devam etmektedir. Ekolojik sanat felsefesinin bir parçası olarak organik / doğal sanat atölye çalışmaları yapmakta, geri dönüşümlü malzemeler kullanmakta, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci için doğal mürekkepler ve boyalar üretmektedir.
Linkedin sayfası: http://tr.linkedin.com/in/ahunurozkarahan

Minteha Emel Argan, üniversitede fotoğraf eğitimi almıştır. 20 yıla yakın kurumsal işlerde çalıştıktan sonra geleneksel el sanatlarıyla ilgilenmeye başlamıştır. Geleneksel sanatları, doğal malzemelerle ve geleneksel yöntemlerle modernize ederek çalışmakta, yaklaşık 10 yıldır da geleneksel yöntemle tepme keçe, ahşap baskı, geleneksel yöntemle doğal boyama ve yapraklarla ekolojik baskı çalışmaları üretmektedir. Amacı, atalarımızdan öğrendiklerimizi yaşatmak ve devamlılığını sağlamaktır.
------------------------------------
Atıklarınız konusunda lütfen dikkatli olun...
Sürdürülebilirliğe önem veren bir alan olarak değerlerimize saygı duymanızı rica ediyoruz. Lütfen derslere gelirken tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemeye büyük özen gösterin. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır.

------------------------------------
100% Natural Paper Making & Recycled Paper Making Workshop
Saturday, 15 July, 13.00 - 16.00
Language: English / Turkish
Led by Ahunur Özkarahan and Minteha Emel Argan ile

In this workshop, participants will discover how to make paper, both from 100% natural materials as well as by recycling old paper. The workshop will cover two processes:
1) Dyeing techniques and recycled paper making with petals / plants; and
2) Paper making with 100% natural materials (leaves, grass, etc.).

These papers can then be used for printmaking or painted with natural dyes.
-------------------------------------
To register or for further inquiry, email info@nadasistanbul.com.
------------------------------------
Ahunur Ozkarahan, studied Graphic Design at Marmara University, Istanbul (1994-1998). Later, she received her masters degree in Electronic Arts from California State University, USA (1999-2001). While maintaining her printmaking studio practice, she worked in the educational technology field, including being the ‘Educational Technology Coordinator’ for both the Koc School and American Robert College of Istanbul. She attended the printmaking studio programs at Istanbul Museum of Graphic Arts-IMOGA (2006-2009). In 2008 and 2009 she worked on photopolymer prints at Edinburgh Printmakers, Scotland, in order to switch to a non-toxic and more environmental friendly printmaking technique. Ahunur Ozkarahan also attended printmaking workshops at Central Saint Martins UAL, London. She taught university level design and educational technology courses (2011-2016) and had printmaking classes at her own studio. Now working on her PhD, at the Plastic Arts and Painting Department at Yeditepe University (Thesis: Ecology in Turkey and it's Relation to Contemporary Art), she still teaches various printmaking techniques to both kids and adults. Being part of the ecological art philosophy, she gives organic/natural art workshops, uses recycled materials, creates natural inks and paints for sustainability and environmental awareness.
Linkedin: http://tr.linkedin.com/in/ahunurozkarahan

Minteha Emel Argan studied photography at university. After experiencing corporate life for nearly 20 years, she became interested in traditional handicrafts. She has since been working on modernizing traditional arts with natural materials and traditional methods. For the past ten years, Emel has been producing traditional felt works and working with wood printing, natural and traditional dyeing methods, and ecological printing using leaves. Her goal is to preserve our ancestral knowledge and to ensure its continuity.
------------------------------------
Please be mindful of your waste…
We care deeply about our waste. When visiting NADAS, we ask that you do your very best to avoid bringing any single-use or excessive packaging to the event (plastic water bottles, disposable coffee cups, single-use plastic bags, etc.) We will provide drinking water and glasses.

Earlier Event: July 4
yoga / tanja
Later Event: July 7
yoga / gabby