Back to All Events

yaz turşları

Pazar, 14 Temmuz, 13.30 - 15.30
Diller: Türkçe
Begüm Yaramancı ile

Yaz geliyor! Bunaltıcı yaz sıcaklarında, vücudumuzun kaybettiği su, tuz ve mineralleri probiyotik takviyesi ile beraber çok daha güçlü bir şekilde yerine koymak için turşu kurmaya hazır mısınız?

Bu atölyede #tursukralicesi Begüm Yaramancı sebzenin ve ham meyvenin zamana karşı bozulmasını önlemeye yönelik atalık bir teknik olan turşulamayı, tutkusunu ve fermente turşu yapımının inceliklerini, sağlık açısından faydalalarını paylaşacak. "İçindekiler" kitabından tanıdığımız Begüm, senelerdir her türlü sebze ve meyvenin turşusunu kurmaya kafa yoran ve kuran, bu süreçte deneyip yanılan ve yine deneyen, denediklerini kaydedip paylaşan biri. Farklı kültürlerdeki uygulamaları, acı-tatlı-ekşi demeden her türlü turşu kurma ve de fermantasyon yöntemini araştırıyor. Antioksidan ve probiyotik açıdan zengin bu kaynağı ve dünyanın en eski gıda koruma yöntemlerinden biri olan turşulamanın inceliklerini keşfetmek ve fermente turşu tekniği öğrenmek için sizleri Begüm’ün atölyesine bekliyoruz.

Yaklaşık iki saat sürecek atölye çalışması, turşu yapımına giriş niteliğinde teorik bilgilendirmeyle başlayacak, farklı turşuların tadımlarından sonra, salamura yöntemini kullanarak bahar sebzeleriyle bir turşu kurma demosuyla sonlanacak. Bu süreçte adım adım turşu kurma süreci ve püf noktaları üzerinden geçilecek.
-------------------------------------
Kayıt olmak için ya da daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilirsiniz.
------------------------------------
Begüm Yaramancı 1974 İstanbul doğumlu. Sankt Georg Avusturya Lisesini bitirdikten sonra, üniversite eğitimini Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ekonomi alanlarında The American University of Paris ve The George Washington University’de aldı. 8 yıl Koç Holding Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlama Bölümlerinde çalıştıktan sonra 2005 yılında, İstanbul’dan Chicago’ya taşındı. Burada çocukluktan beri merakı olan yemek pişirme konusunda Kendall College’da profesyonel aşçılık eğitimi aldı. 2011 yılı sonunda Türkiye’ye geri döndü. 2012 yılında amatör olarak yıllardır evinde yaptığı artizan tipi turşular sayesinde Cemre Narin’nin Vogue’da yazdığı bir makalesi için yolları kesişti. Bu işbirliğinin ürünü olarak 2014’te "İçindekiler: Tarif ve Fikir Kitabı" ortaya çıktı. Kitapta yer alan biyografisinde yazdığı gibi: Turşu kurmak hayatıdır, bulduğu her türlü sebzeyi turşulamaktadır. Laktik asit fermantasyonu ilgi alanıdır. Hayali olan terasını ve çatısını bir gün şehir bahçesine çevirmeyi ise gerçekleştirmiştir. Şimdilerde bir yandan artizan turşu üretimine devam edip, bir yandan bilginin paylaştıkça değerleneceğine olan inancından dolayı turşu konusunda atölye, seminer ve dersler vermektedir. Boş zamanlarında yeni yemek kitabı üzerinde çalışmaktadır. Güncel işlerini @begyaramanci instagram hesabından ya da #tursukralicesi hashtag’inden takip edebilirsiniz.
------------------------------------
Atıklarınız konusunda lütfen dikkatli olun...
Sürdürülebilirliğe önem veren bir alan olarak değerlerimize saygı duymanızı rica ediyoruz. Lütfen derslere gelirken tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemeye büyük özen gösterin. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır.

Earlier Event: July 14
yoga / gabby
Later Event: July 15
yoga / jess