sauerkraut

Postponed Saurkraut_Mar20-01.png

*bu atölye ileri bir tarihe ertelendi

Pazar, 22 Mart, 11.00 - 13.00
Diller: Türkçe 
Begüm Yaramancı ile

Begüm Yaramancı ile bu detaylı turşulama atölyesinde dünyanın en meşhur turşularından biri olan ince kıyım Alman turşusu Sauerkraut’u (lahana tuzlaması/ekşi lahana) yakından tanıyacağız. Turşu yapımında kullanılan atalık teknik tuzlama turşunun adımlarını ve inceliklerini keşfedeceğiz. Sauerkraut’un tarihsel gelişiminin dışında vitamin, mineral, antioksidan, prebiyotik ve probiyotik açıdan şifa kaynağı olmasına sebebiyet veren faktörleri, fermantasyonu, mikrobiyotayı konuşacağız. Bahar mevsiminde hastalıklara karşı defans mekanizmamızı güçlendirecek, lezzeti ile kalpleri fethedecek, canlı probiyotik ihtiva eden, evinizde kolayca ve ucuza hazırlayabileceğiniz mucize gıda Sauerkraut ve bu antik laktofermante turşu tekniğini öğrenmek için hazır mısınız? Atölye Sauerkraut yapımına giriş niteliğinde teorik bilgilendirmeyle başlayacak, tuzlama yöntemini kullanarak bir kaç çeşit Sauerkraut yapımı demosu ile sonlanacaktır. 
-------------------------------------
Kayıt olmak için ya da daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilirsiniz.
------------------------------------
Begüm Yaramancı 1974 İstanbul doğumlu. Sankt Georg Avusturya Lisesini bitirdikten sonra, üniversite eğitimini Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ekonomi alanlarında The American University of Paris ve The George Washington University’de aldı. 8 yıl Koç Holding Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlama Bölümlerinde çalıştıktan sonra 2005 yılında, İstanbul’dan Chicago’ya taşındı. Burada çocukluktan beri merakı olan yemek pişirme konusunda Kendall College’da profesyonel aşçılık eğitimi aldı. 2011 yılı sonunda Türkiye’ye geri döndü. 2012 yılında amatör olarak yıllardır evinde yaptığı artizan tipi turşular sayesinde Cemre Narin’nin Vogue’da yazdığı bir makalesi için yolları kesişti. Bu işbirliğinin ürünü olarak 2014’te "İçindekiler: Tarif ve Fikir Kitabı" ortaya çıktı. Kitapta yer alan biyografisinde yazdığı gibi: Turşu kurmak hayatıdır, bulduğu her türlü sebzeyi turşulamaktadır. Laktik asit fermantasyonu ilgi alanıdır. Hayali olan terasını ve çatısını bir gün şehir bahçesine çevirmeyi ise gerçekleştirmiştir. Şimdilerde bir yandan artizan turşu üretimine devam edip, bir yandan bilginin paylaştıkça değerleneceğine olan inancından dolayı turşu konusunda atölye, seminer ve dersler vermektedir. Boş zamanlarında yeni yemek kitabı üzerinde çalışmaktadır. Güncel işlerini @begyaramanci instagram hesabından ya da #tursukralicesi hashtag’inden takip edebilirsiniz.
------------------------------------
Atıklarınız konusunda lütfen dikkatli olun...
Sürdürülebilirliğe önem veren bir alan olarak değerlerimize saygı duymanızı rica ediyoruz. Lütfen derslere gelirken tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemeye büyük özen gösterin. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır.

atölyelerNadas