sorunlar 1.0: tespit, kontrol ve ayırma

Sorunlar_20Feb21-01.png

Cumartesi, 20 Şubat, 14.00 - 16.30
Dil: Türkçe
Ahu Toksöz, @nadasistanbul ve @greensquaremeter ile
Yer: Zoom

"Bitkilerle Yaşam: Yaşam Alanlarında Bitki Yetiştiriciliği" atölyemizin içeriğinde çok özel bir konu var: Sorun Tespit Edebilme ve Çözüm Yöntemleri.

Kolayca tanınan bazı zararlılar ve birkaç yaygın hastalık dışında uygun olmayan bakım veya çevresel koşulların neden olduğu sorunları teşhis etmek zor olabilir. Bu zorluk, nelerin sorunlara sebep olacağını bilmemekten ve hatta sorun oluştuğunda bunu farkedemeyip tespit edememekten de kaynaklıdır.
Bitki bakımında sorunlardan önce ve sorun sırasında;
- Rutin Kontrol,
- Tespit,
- Sorun Kontrol,
- Müdahale
- (gerekliyse) Ayırma adımlarının izlenmesi, zararlı ve hastalıklara vaktinde müdahale için önemlidir. Bunların tümüne ek bitki türü, saksı seçimi, toprak karışımı, yetiştirme yeri, sulama uygulamaları ve diğer çevresel faktörler de incelenmelidir. Çünkü unutmayın, bir bitkinin birden fazla sorunu olabilir veya birden fazla etmen tek bir soruna sebep olabilir.
Bazı problemler hızlıca çözülebilir ve hatta devamlılığı hayati önem taşımayabilir ancak bazıları hatırı sayılır derecede titizlik isteyebilir.

Atölye gidişatındaki odak; iç mekan bitkilerinizin karşılaşabileceği sorun ihtimalleri, sorunu tespit edebilme, soruna odaklı çözüm yöntemleri ve gerekli ise bitkinizin sağlıklı kısımlarını kurtarma-ayırma üzerinedir.

Nasıl da boy attı dediğimiz bitkimiz acaba olumsuz koşullar sebebi ile ışık arayışında ve/veya fazla gelen suyunu orantısızca kullanıyor olabilir mi?
Sürdürülebilir yeşil alanınızı oluşturmak, bitkileriniz ile tasarım zevkiniz ve yaşam rutininize uygun, kalıcı birliktelik oluşturmak sizin elinizde.

Bu atölye @nadasistanbul kapsamında @greensquaremeter tarafından online platform Zoom'da yürütülecek.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için info@nadasistanbul.com’a e-mail gönderebilir ya da bize buradan e-mail adresinizi iletebilirsiniz.
İçtenlikle.

Ahu bitki yetiştiricisi ve üniversitede felsefe eğitimi almakta.
Kentsel ortamda; doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamak için yollar aramakta. Çıplak ayakla çimlere ayak basmamış olanlarımız için bile içimizde; doğaya derin ve biyolojik bir bağla bağlı-içsel bir şey var. Basit yöntemlerle, şehirdeki doğaya daha uyumlu hale gelebilmemize çaba gösterip yardımcı fikirler üretmeye çabalıyorum. Bunu da insanlara yaşam alanlarında ve kentsel çevrede nasıl bitki yetiştirilebileceğine dair eğitimler ve danışmanlıklar vererek yürütmekteyim.

atölyelerNadas