toprak 1.0: bitki türlerine uygun toprak karışımı

Soil 1.0_Feb20-01.png

Pazar, 14 Haziran, 14.00 - 17.00
Dil: Türkçe
Ahu Toksöz ve @greensquaremeter ile
Yer: Zoom

Çok sevdiğimiz "Bitkilerle Yaşam" atölyemizin içeriğinde çok özel bir konu var: TOPRAK.

Atölyemizin bu bölümünde; bitki türlerine özel toprak karışımı özellikleri, malzeme ve hazırlığından bahsediyoruz. Bu defa Ahu, alanında eğitim aldığı Toprak Mikrobiyolojisi uyarınca bitkilerinizin ihtiyacı toprak karışımları hakkında sizi biraz daha detaya inmeye davet ediyor.

Bu atölyede de konu yaşam alanınız ve rutininize uygun bitki türlerini seçebilmekten; Tropik, Sukulent ve Kaktüs türlerinin ihtiyacı bakım öneri ve sorunlarına karşı önlem/çözüm yöntemlerine dek uzanacak. Fakat asıl konumuz bitki bakımında bi' tık işleri yoluna koymuşlara ama toprak konusunda reyonlarda ve internetteki karışım tarifleri arasında kaybolmuşlara yönelik olacak. Bitkilerinizin toprağından emin olmanız sorunlar ile mücadelede de birincil denetleme kaleminizdir.

Toprak karışımı çeşitlerinden ihtiyacınız olanı belirleme ve bunları kendinizin hazırlama imkanına dayalı bu atölye @greensquaremeter tarafından online platform Zoom'da yürütülecek. Konuda bahsi geçen malzemelerin detaylı bilgisi, kullanım alanları ve hatta tedarik bilgisi paylaşılacaktır.

Sürdürülebilir yeşil alanınızı oluşturmak, bitkileriniz ile tasarım zevkiniz ve yaşam rutininize uygun, kalıcı birliktelik oluşturmak sizin elinizde.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için info@nadasistanbul.com’a e-mail yazabilir veya buradan mesaj ile bize email adresinizi bırakabilirsiniz.
Atölye katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Ahu bitki yetiştiricisi ve üniversitede felsefe eğitimi almakta.
Kentsel ortamda; doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamak için yollar aramakta. Çıplak ayakla çimlere ayak basmamış olanlarımız için bile içimizde; doğaya derin ve biyolojik bir bağla bağlı-içsel bir şey var. Basit yöntemlerle, şehirdeki doğaya daha uyumlu hale gelebilmemize çaba gösterip yardımcı fikirler üretmeye çabalıyorum. Bunu da insanlara yaşam alanlarında ve kentsel çevrede nasıl bitki yetiştirilebileceğine dair eğitimler ve danışmanlıklar vererek yürütmekteyim.

atölyelerNadas