Back to All Events

Toprak ve Kompost Atölyesi

Toprak ve Kompost Atölyesi
Pazar, 7 Nisan, 13.00 - 15.00
Diller: Türkçe
Burcu Arikan ile

Yaşamın ana kaynaklarından biri olan toprak, içerisinde solucanlardan bakterilere, mantarlardan bitkilere, nematodlardan eklembacaklılara gözle görülen ve görülmeyen birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Sağlıklı bitki yetiştiriciliğinin temeli olan toprağın oluşması yüzlerce, binlerce yıl sürebilmektedir. Organik madde açısından zengin, yaşayan toprağı atıklarımızı dönüştürerek şehirde nasıl üretebiliriz, bu süreci nasıl hızlandırabiliriz? Bu sorulara açıklama getireceğimiz etkinlikte şehirler için en ideal kompost yöntemlerinden biri olan solucan kompostunun nasıl hazırlanacağını göstereceğiz. Atölyede değineceğimiz konulardan bazıları:

Toprak yapısı
Toprak besin ağı
Toprakta canlılık nasıl azalır?
Toprak örtüsü olarak malç; nedir, neler malç olarak kullanılabilir?
Kompost ve temel bileşenleri nelerdir?
Kompost çeşitleri
Solucan kompostu uygulaması

*Atölye sonunda evde kendi solucan kompostunu başlatmak isteyenlere solucan verilecektir.
-------------------------------------
Atölye Fiyatı: 80 TL
Kayıt olmak için ya da daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilirsiniz.
------------------------------------
Burcu Arıkan
İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve University of Texas Austin İletişim yüksek lisans eğitimlerinden sonra dijital iletişim sektöründe çalışmaya başladı. 9 yılın ardından Mayıs 2017’de Permakültür Tasarım Kursu’na (PDC) katıldı. Eylül 2017’de ise Geoff Lawton’ın yürütücülüğünde Ürdün’de 1 aylık “Çölü Yeşillendirme” stajını tamamladı. 2016 yılından beri şehirde; sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmakta, bu amaçla çeşitli projeleri hayata geçirmektedir. 2017 Aralık ayından beri 3 kişilik bir ekip ile Permakültüre Giriş Eğitimleri vermektedir. Hayali; yetişkinler kadar çocukların da kendi yiyeceklerini üretme ve kendi gıdalarına sahip çıkma bilinciyle büyümelerine katkıda bulunmaktadır. Bu yolda İyiEkim adlı girişimi ile şehirde besin değeri yüksek gıda üretimini teşvik etmek için mantar kitleri üretmeye başlamıştır. 2018 yılında Ek Biç Ye İç ekibine dahil olarak, kentte iyi gıda üretimi için emek vermeye devam etmektedir.
------------------------------------
Atıklarınız konusunda lütfen dikkatli olun...
Sürdürülebilirliğe önem veren bir alan olarak değerlerimize saygı duymanızı rica ediyoruz. Lütfen derslere gelirken tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemeye büyük özen gösterin. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır.

Earlier Event: April 7
Yoga / Gabby
Later Event: April 8
Yoga / Jess